Instagram
Follow me

Hello autumn, but first coffee… – Simona Danciu
17975
post-template-default,single,single-post,postid-17975,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,audrey-ver-1.3.1,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-default-style,eltd-fade-push-text-right,eltd-header-divided,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,eltd-dark-header,eltd-fullscreen-search eltd-search-fade,eltd-side-menu-slide-from-right,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
Simona Danciu / Lifestyle  / Hello autumn, but first coffee…

Hello autumn, but first coffee…

Vă salut dragii mei ,

Buna Dimineața !

Ora 8:30 a lunii Octombrie

Caut haotic prin casa, pe jumătate adormita cheile..daaaa! Câteodată aș vrea să mă întorc în timp în perioada aceea a copilăriei când mama îmi punea cheia la gât și nu o pierdeam niciodată :))! Totul arata fantastic, desprins dintr-un peisaj feeric și eu nu îmi găsesc cheile. Casa începe să prindă miros de scorțișoară și cafea.. Mă desprind din ce în ce mai greu de casa, deoarece ziua este în scădere, iar noaptea câștigă din ce în ce mai mult teren. Începe sezonul maratoanelor de seriale și savuratul unei cafele aromate în fata șemineului.. Ce ar putea fi mai relaxant în zilele de toamna sau chiar de iarna decât să stai relaxat în fata șemineului, să auzi cum trosnesc lemnele, să savurezi o cafea aromata și să te lași purtat de gânduri aducându-ți aminte de zilele când stăteai la gura sobei și admirai jocul focului în timp ce iți încălzeai mâinile înghețate după o zi de cules roadele sau o zi de săniuța ?Afara este că în povesti, orașul s-a îmbrăcat în culori arămii și și-a pus la înaintare ornamentele, și-a împodobit străzile și aleile cu colori de toamna, care de care mai frumoase. Peisajul este de vis, soarele se vede pe cerul ușor cenușiu…mă cuprinde un gând nostalgic : nu pot să îmi încep ziua fără o cafea! Daaaaa.. Iubesc cafeaua până în măduva oaselor și ador bustul de energie care mi-l. Între timp, am revenit cu picioarele pe pământ, m-am trezit, mi-am găsit cheia și am pornit la job.

Ora 10:40

Odată ajunsă la job , după nebunia din trafic și așteptatul la semafoare, îmi încep ziua cu o bine meritata cafea! Daaaa… Cât am așteptat momentul să îmi rup din timp și să îmi pot savura liniștită, preț de câteva minute cafeaua! Nu stiu voi cum sunteți, dar eu iubesc diminețile care încep cu aroma de cafea. Da! Sunt coffeadiccted și fără minunăția asta de culoare neagra, care îmi trezește fiecare neuron, nu aș putea să functionez în parametrii normali. ha-ha! Vorbesc serios.. Să știți !Primul lucru cu care îmi încep dimineața este cafeaua. Iubesc cafeaua, o cafea de specialitate, indiferent că este făcută la ibric, clasica sau la expresor, indiferent că este cafea boabe, cafea măcinată sau capsule. O consum de obicei neagra sau câteodată cu lapte dar întotdeauna fără zahar. Părerea mea este că, adevărată cafea se bea neagra. În anotimpurile reci, ador faptul că degaja un miros în toată casa sau în locul unde sunt, care îmi trezește puternic toate simțurile( daca țineți minte reclama aceea în care aburul emanat se transorma într-o mana care te ademenește spre ceașcă cu cafea proaspăt făcută:)) ), cam așa mă simt eu în diminețile când încep să o adulmec cu ochii închiși! De obicei îmi place să îmi beau cafeaua acasă, în colțișorul meu preferat, dar de cele mai multe ori ajung să o savurez la diferite cafenele sau chiar la job însoțită de un pahar cu apa, pentru a-i putea savura aroma la maxim. Pe lângă aroma, savoare și faptul că mă trezește de fiecare data, are și multe alte beneficii pe care o să le enumăr mai jos.

1.Are un conținut caloric scăzut ( daca iți place să o consumi neagră ) 150ml are mai puțin de 80 de calorii. Deci este perfecta în orice dieta.

.2.Diminuează durerile musculare.

3.O mai buna concentrare- datorita cafeinei, cafeaua stimulează capacitatea de concentrare, alunga oboseala și îmbunătățește memoria.(cred că vi s-a întâmplat și vouă să vă dovediți acest lucru în timpul sesiunilor sau a unor examene importante pentru care stăteați să învățați până dimineața :): )

4.Reduce riscul de boli cardiace.

Pentru mine, nimic nu se compara cu o dimineața începută cu o cafea buna ! Voi cum vă începeți ziua ?

Love, S !

Articol scris pentru SuperBlog.ro

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla a dolor et est pretium maximus.