Instagram
Follow me

Parchetul perfect pentru tine, pentru casa ta – Simona Danciu
17927
post-template-default,single,single-post,postid-17927,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,audrey-ver-1.3.1,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-default-style,eltd-fade-push-text-right,eltd-header-divided,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,eltd-dark-header,eltd-fullscreen-search eltd-search-fade,eltd-side-menu-slide-from-right,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
Simona Danciu / Lifestyle  / Parchetul perfect pentru tine, pentru casa ta

Parchetul perfect pentru tine, pentru casa ta

Parchetul / pardoseala, este unul dintre cele mai importante elemente ale locuinței, care ii oferă o nota de eleganta si personala, o nota care te va aștepta mereu sa te întorci ” acasă ”.
Cu toții ne întoarcem mereu „ acasă ” de aceea este foarte important că locuință noastră să fie primitoare, să aibă o notă personală și să ne dea o stare de bine.
Anul acesta am avut privilegiul de a începe renovările unei căsuță de vacanță de la țară, tare dragă sufletului meu. M-am bucurat enorm să știu că aceasta, îmi vă purta amprenta și mă voi regăsi de fiecare dată când revin aici, de aceea am ținut să fiu foarte atentă la toate detaliile.
Dacă ar putea vorbi, ar avea cu siguranță mule de spus, fiind singura martoră tăcută ale
deceniilor care au trecut, momentelor bune, ale zâmbetelor și bunei dispoziții dar și ale celor mai puțin bune.
Cam asta înseamnă o casă, mai mult decât un simplu imobil, un martor tăcut ale tuturor momentelor petrecute împreună.

Acest articol este despre una dintre poveștile pe care am parcurs-o, dar și una prin intermediul căreia, sper, să vă poată ajuta și pe voi.
Când vine vorba despre mine și confortul meu mereu mă pun pe primul plan și las deoparte latura economă. Iubesc confortul și calitatea, iar când vine vorba de confortul casei mele sincera să fiu, prefer să dau un ban în plus dar să am parte de produse calitative și care să mă tina o perioada mai lunga de timp. Nu cred că aș putea să îl consider un moft, ci mai degrabă respect, fata de mine în primul rând, fără de casa mea și fata de cei dragi. Știu că e mult mai ușor să faci alegeri simple și necostisitoare însă eu am preferat cealaltă varianta. Mai bine fac mai puțin și de calitate decât mult și prost, cu materiale ieftine.
Datorita tatălui meu, care a fost tâmplar de meserie, stiu și am învățat să apreciez calitatea lemnului. Cei mai mulți prefera parchetul laminat, deoarece se montează ușor. Parchetul laminat este însă un produs din material compozit și reziduri lemnoase, învelit într-un strat de PVC. Eu am optat însă pentru calitate, un parchet adevărat din lemn masiv, pur.

Atunci când optezi pentru parchet din lemn masiv, trebuie să știi că, raportul dintre avantaje și dezavantaje este unul foarte mic, deoarece lemnul masiv oferă calitate, bun gust, izolare termica și fonica. Acesta reprezintă unul dintre elementele definitorii, ale oricărei încăperi. Bineînțeles că prețul nu vă fi unul foarte ieftin deoarece atât parchetul din lemn masiv cât și montarea acestuia vor fi mai costisitoare. Însă un lucru bun și calitativ necesita bani, timp și cunoaștere, plus că alegerile le faci pentru tine, pentru eleganta și calitate.

Am putea spune că parchetul din lemn masiv este că o întoarcere la natura și la resursele pe care ni le da pădurea. Acesta este produs dintr-o bucata, spre deosebire de parchetul din lemn stratificat, care este la rândul lui, așa cum îi spune și numele în mai multe straturi, doua sau trei.
Un alt plus al parchetului din lemne masiv este aspectul. Vei rămâne surprins câtă calitate și bun gust inspira unei case care aduce un aer cald și calm și creează un mediu autentic. Dincolo de eleganță și rafinamentul de care da dovada, parchetul din lemne masiv este durabil. Acesta se folosește pentru locuințe precum: locuințe, birouri, spatii comerciale, restaurante, baruri, scoli și grădinițe.
Deci te asigur că alegerea vă fi una de calitate, durabila și cu mult bun gust, indiferent de culoarea sau tipul de lemn pe care îl alegi. Eu am optat pentru stejar însă tu ai și alte oportunități să încerci și lemnul din Salcâm, Cireș, Frasin, Afrormosia și multe altele. Așadar avantajele utilizării unui parchet din lemn masiv sunt mute, printre care amintesc și că ăe lângă faptul că este un produs natural, se întreține ușor, este un bun izolator fonic și termic, acesta vă creste totodată prețul locuinței.
Dezavantajele ar fi : durata mare de montare, costul mai ridicat și are nevoie de temperatura și umiditate constanta.

Puteți alege și alte tipuri de parchet precum parchetul din lemn stratificat, parchet dublu stratificat, parchet triplu stratificat simplu și de 14mm, pardoseala SPC , parchet SPC. Eu am optat pentru parchetul din lemn masiv de la Alma Parchet cu încălzire în pardoseala. Puteți să verificați ofertele ALMA accesând următoarele link-uri:

parchet din lemn masiv – https://www.almaparchet.ro/parchet-din-lemn-masiv-c1-p1

 

Sper sa va ajute si pe voi la fel cum m-a ajutat pe mine.

Articol scris pentru SuperBlog.ro si Alma Parchet

love, S!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla a dolor et est pretium maximus.