Instagram
Follow me

Cum să creezi o atmosferă „cozy” acasă – Simona Danciu
17855
post-template-default,single,single-post,postid-17855,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,audrey-ver-1.3.1,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-default-style,eltd-fade-push-text-right,eltd-header-divided,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,eltd-dark-header,eltd-fullscreen-search eltd-search-fade,eltd-side-menu-slide-from-right,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
Simona Danciu / Lifestyle  / Cum să creezi o atmosferă „cozy” acasă

Cum să creezi o atmosferă „cozy” acasă

Va întrebați cum puteți creea o atmosfera ” cozy” acasă ? Parcurge cu atenție acest articol și descoperă cât de simplu este!

Iată câteva idei, cu ajutorul cărora vei putea să îți creezi o atmosfera cât mai confortabila, chiar la ține acasă!

” Casă ta este atât de cozy! ” este unul dintre cele mai frumoase complimente pe care le poți primi, când vine vorba de casă ta. Așa e ? Pe mine, personal, mă face să mă simt confortabil în casă mea.

Cred că este foarte important pentru toată lumea, să se simtă bine în spațiul său. Cu toții avem nevoia propriului spațiu, unde poți să te retragi pentru a avea parte de un moment de respiro și să te poți simții în siguranță, fie că este vorbe de apartament, casă, conac etc, principiul o să rămână același. De aceea foarte multă lume se consideră stângace, când vine vorba să își creeze propria atmosfera cozy.

De aici întrebarea: Cum îți poți creea o atmosfera ”cozy” acasă?

Nu este chiar atât de greu pe cât pare! Și nici nu trebuie să cheltui foarte mult.
Din punctul meu de vedere, există canteva elemente cheie, pe care le vom parcuge împreună.

  1. Crearea căldurii prin iluminare
  2. Crearea de viață prin intermediul plantelor și florilor
  3. Parfum și miros
  4. Textile, cărți și culori

Să începem cu importantă iluminării.

  1. Crearea căldurii prin iluminare

Din perspectiva mea, o iluminare bună, este principalul factor, care joacă un rol foarte important pentru a crea o ambianța și o atmosfera cât mai plăcută. Sursă ideală pentru o atmosfera ” cozy ” este lumina caldă. Așa că, va puteți folosi de orice resurse : ghirlande de iluminat, lumânări, lumina ambientală, corpuri de iluminat, șeminee electrice sau naturale, spoturi, lămpi de masă sau chiar veioze.
Găsiți o sumedenie de corpuri de iluminat pe www.favi.ro . Puteți alege chiar de aici făcând click pe link-ul următor: https://favi.ro/produse/categorie/iluminat-decorativ . Sfatul meu este să optați mereu pentru lumina caldă și nu rece, deoarece cu cât kelvin (k) este mai mare cu atât devine mai obositoare, afectându-va vederea. Gândiți-va că sunteți că un obiectiv al unei camere prin prisma căruia captați lumina, iar cu cât lumina este mai intensă cu atât imaginea este mai arsă, de aceea va recomand cu drag și încredere, indiferent de spațiu, să alegeți lumina caldă, pentru confort și relaxare.

2. Creați viață în spațiul dumneavoastră, adăugând plante și flori

Dacă sunteți genul de persoană, care nu aveți plante și flori, ar fi cazul să va gândiți serios la adăugarea câtorva elemente în locuința. În cazul în care călătoriți sau lucrați mult puteți opta pentru plante decorative, care nu necesită foarte mare îngrijire sau chiar artificiale.

Nu trebuie să va faceți griji dacă vi se întâmplă că unele plante să moară! ( se întâmplă la toate lumea, inclusiv grădinilor botanice!)

Accesorizarea cu plante decorative, va oferă originalitate și prosperitate și da viață casei.

3. Parfum și Miros

Veți avea parte de o experiență senzorială unică, în momentul în care alegeți să adăugați sentiment, sau miros locuinței. Indiferent că optați pentru arome ambientale orientale, dulci, florale, fresh, fructate sau esențe țări, experiență senzorială este absolut minunată. Puteți adaugă un parfum sau miros cu ajutorul odorizantelor, bețișoarelor parfumate / îmbibate în parfum, lumânări parfumate, Air-Wick, etc.. . Parfumul casei, o să creeze o atmosfera caldă și primitoare, de aceea este foarte important să-i oferiți personalitate. Nu uitați că parfumul va rămâne impregnat mult timp în memoria oaspeților, de aceea este foarte important să va uitați și să optați pentru calitate în detrimentul cantității. Parfumul este cel care poate oferi o amprenta elegantă imobilului.

 

4. Textile, cărți și culori

Din punctul meu de vedere, aș putea spune , că, biblioteca din casă este o carte de vizită atât a locuinței cât și a familiei. Biblioteca este expresia personalității, bagajul cultural și o modalitate excelență de a-ți impresiona oaspeții.

Cicero spunea : ” Dacă ai o grădina și o biblioteca, atunci ai tot de ce ai nevoie.” Va puteți chiar personaliza biblioteca cum doriți, sporindu-va dorința pentru lectură, educație și cultură.

Textile

Un plus de căldură și confort îl puteți obține cu ajutorul textilelor și pieselor de mobilier : fie că optați pentru canapele, leagăne, covorașe sau alte obiecte decorative, va veți simți imediat mai confortabil. Puteți chiar adaugă un plus de culoare și elegantă optând să va jucați cu o paleta de culori, fie în nuanțe neutre fie în nuanțe calde  și primitoare.

Cu siguranță va vați descoperi latura creativă și bunul gust. Va puteți ghida și pe https://ro.pinterest.com/ .

Sper că acest articol să va ghideze pașii și să va sporească imaginația spre creerea unei atmosfere cât mai ” cozy ! ”.

Articol scris pentru SuperBlog.ro si FAVI

Love, S !

 

No Comments

Leave a Reply

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla a dolor et est pretium maximus.