Instagram
Follow me

Da-i timpului, TIMP! – Simona Danciu
604
post-template-default,single,single-post,postid-604,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,audrey-ver-1.3.1,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-default-style,eltd-fade-push-text-right,eltd-header-divided,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,eltd-dark-header,eltd-fullscreen-search eltd-search-fade,eltd-side-menu-slide-from-right,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
Simona Danciu / Ganduri  / Da-i timpului, TIMP!

Da-i timpului, TIMP!

Cu siguranța nu o data ci de mai multe ori v-ati bătut de fel de fel de oameni care se folosesc de scuza : Nu am timp/ Nu am suficient timp! Poate mai târziu..si tarziul acela intarzie sa apara sau nu mai vine deloc..
S-ar spune ca inca din cele mai vechi timpuri, Timpul este inamicul numărul 1 al omului. Indiferent de vârsta, sex, naționalitate,religie, statutul social, timpul nu iartă pe nimeni.
Daca privim mai îndeaproape, oare chiar timpul este problema noastră ?

Ne regăsim mai mereu pe fuga, grăbiți, între job si casa, alergam mereu in stânga si in dreapta, dar ne plangem mereu ca nu avem destul TIMP.

Daca stam bine si analizam la rece, avem pe parcursul unei zile 24 de ore, iar daca vom face un calcul matematic si vom înmulți cu 365 de zile cat are un an, vom obține un rezultat de nici mai mult nici mai putin decât 8760 de ore. Ma intreb acum, oare chiar nu putem sa ne rupem din timpul acesta pentru a face ceea ce contează cu adevărat pentru noi?

Ne lovim de frica de a nu pierde din timpul nostru, care devine din ce in ce mai apăsătoare. Trăim haotic, intr-un haos continuu, alergând dupa prioritățile altora, lasandu-ne pe locul doi. Dar de ale noastre cand ne facem timp? Tindem sa furam din timpul persoanelor dragi si apropiate, crezând ca ele ar trebui sa ne înțeleagă, acordând timpul si atenția unor străini, unor persoane pentru care, in fond nu insemni nimic, atata timp cat nu mai reprezinti un intreres.

De fapt, nimeni nu e atat de ocupat in lumea asta. Este vorba doar de priorități. De ce pentru unii reușim sa ne facem timp si pentru altii nu? De ce pentru unele lucruri avem timp si pentru altele nu? De ce făcând anumite lucruri care ne plac avem senzația ca timpul de dilata, iar cand facem lucruri care nu ne plac, dar suntem nevoiți sa le facem timpul se contracta? Răspunsul este pe cat se poate de simplu: pentru ca timpul nu are absolut nici o legătura cu scuzele pe care le inventam sa fugim de fapt de noi insine, pentru ca suntem prea lasi sa ne privim in oglinda si sa recunoastem ca gresim. E mult mai usor sa aruncam vina asupra altora, sa ne justificam actiunile prin tot felul de scuze.

Ce este este TIMPUL de fapt?

Timpul poate fi prietenul sau dusmanul nostru. Daca invatam sa gestionam corect timpul nu ar trebui sa avem probleme.

Situatia in care ne aflam, acest virus, pandemie,  ar trebui sa trebui sa ne faca sa intelegem ca TIMPUL poate sta in loc sau se poate scurge intr-o secunda. O fractiune de secunda iti poate sau nu, salva viata. Timpul este atat de pretios incat am uitat sa il mai pretuim. Am uitat sa ne bucuram de lucrurile marunte, acele lucruri in care constau de fapt adevarata fericire, sa acordam timpul persoanelor apropiate si sa furam din timpul strainilor in schimb, caci niciodata nu stii ce iti rezerva viata.

Ar trebui sa invatam sa ne facem mai mult timp pentru noi si pentru prioritatile noastre, pentru lucrurile care ne fac cu adevarat fericiti, de acele lucruri marunte de care uitam cu desavarsire. Nu exista nu am Timp, este doar vorba de prioritati si de cum tu ca persoana iti gestionezi timpul.

Gestionarea timpului ar trebui fi facuta in asa fel incat sa te asiguri ca iti imparti timpul corect fata de scopurile sau obietivele pe care ti le-ai propus, in asa fel incat sa mai ai si  pauza,  recreere, deoarece evitam astfel sa ne izolam de noi si sa devenim robotici, inumani si insensibili, mereu frustrati si irascibili de la surmenaj.

Asa ca draga cititorule, ai grija cum iti gestionezi timpul. Acesta este foarte pretios! Inconjoara-te de prieteni si oameni dragi pentru care esti o prioritate, si in jurul carora vei fi nevoit sa te intreci mereu pe tine, sa cresti si sa fi apreciat pentru munca pe care o depui. Inceteaza sa cersesti timp oamenilor care nu isi vor face niciodata TIMP pentru TINE. Invata sa fi o prioritate si nu o optiune.

Tu cum iti gestionezi timpul? Care sunt aspectele cele mai importante dupa care te ghidezi ? Care sunt prioritatile tale si in functie de ce principii tinzi sa acorzi timp pentru lucrurile sau persoanele prezente in viata ta ?

Love, S !

No Comments

Leave a Reply

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla a dolor et est pretium maximus.