Instagram
Follow me

#StayHome -5 Carti bune de citit pentru pasionatii de lectura – Simona Danciu
17506
post-template-default,single,single-post,postid-17506,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,audrey-ver-1.3.1,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-default-style,eltd-fade-push-text-right,eltd-header-divided,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,eltd-dark-header,eltd-fullscreen-search eltd-search-fade,eltd-side-menu-slide-from-right,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
Simona Danciu / Ganduri  / #StayHome -5 Carti bune de citit pentru pasionatii de lectura

#StayHome -5 Carti bune de citit pentru pasionatii de lectura

Hello dragilor,

Stiu ca poate multi dintre voi incepeti sa simtiti o sete din ce in ce mai acuta sa iesiti, avand in vedere ca temperaturile cresc si vremea pare sa se incalzeasca, insa este important sa ne mentinem pe pozitii si sa incercam sa combatem aceasta pandemie.

In articolul de azi vreau sa va propun cateva carti bune de citit pentru pasionatii de lectura, deoarece consider ca cititul, este una dintre activitatile foarte relaxante, creative si educative.

Asadar sa incepem:

1.LOLITA de Vladimir Nabokov

O carte care a stranit numeroase controverse datorita subiectului pe care il abordeaza : pasiunea unui barbat pentru o nimfeta. A fost unu dintre romanele mele preferate fiind prima data cand am intalnit pledoaria caracterului principal, care il urma confesiilor intoarce publicul si te face sa “empatizezi” cu el. Limbajul nu este unul vulgar, insa povestea romanului nu este una tocmai usor de digerat. Va las pe voi sa descoperiti mai multe.

O gasiti in CARTURESTI accesand link-ul:
https://carturesti.ro/carte/lolita-top-10-52201

2. Schimband gandirea, iti schimbi viata- Brian Tracy

O carte de dezvoltare personala foarte bine structurata, bazata pe un sistem clar si concis. Cartea este menita sa iti dezvaluie doisprezece principii care te vor ajuta atat in viata personala cat si profesionala.

Se axeaza pe importanta fixarii scopurilor si pe disciplina gandirii.

3.Portretul lui Dorian Gray- Oscar Wilde

Imagineaza-ti cum ar fi sa iti poti vedea sufletul? Romanul este plin de conotatii si semnifiatii filosofice. Intalnim conceptul de a face “pactul cu diavolul” si “a-ti vinde sufletul”.

Un roman care a stranit multe scandaluri si controverse fapt ce i-a asigurat succesul.

A fost facuta si ecranizare, iar conceptul lui apare in diferite seriale. Au fost modificari realizate de catre regizori, lucru care a facut cartea sa fie si mai citita.

4.Doamna Bovary- Gustave Flaubert

Prizoniera in casnicia cu un medic mediocru si sufocata de banalitatea vietii de provincie, Emma Bovary personajul feminin din roman, este prezentata ca fiind enigmatica si unul dintre cele mai tulburatoare personaje ale lumii moderne. Aventurile si sentimentele hranite cu iluzii si fantezii citite in romanele sentimentale, ajunge sa fie dezamagitoare pentru ea si sa aiba consecinte nefaste. Flaubert a fascinat generatii intregi si descrierea eroinei s-a dovedit sa fie atat de realista incat “antimodelul” si-a conturat rolul de “model”. Alaturi de Lolita ramane unul dintre romanele preferate.

5.M-am hotarat sa devin prost – Martin Page

Sa gandesti mult, este in ziua de azi un handicap, devenind un defect in loc de atuu. Sa incepi sa devi prost poate sa fie, daca luam in considerare spusele autorului, o ideea foarte inteligenta.

Antoine, un tanar de 25 de ani, care sufera de boala ganditului, se incapataneaza sa isi puna toata inteligenta la bataie si sa intre in lumea imbecililor, considerand ca viata este mult mai usoara, privita din aceasta perspectiva.

Mi-a captat atentia modul in care expune problemele.

Cartile le gasiti atat pe Elefant, Carturesti cat si in formate pdf-online. Voi cum va petreceti timpul in aceasta perioada? Ce carti recomandati pentru citit?

Astept sugestiile voastre in comentarii.

O sa continui seria cu carti bune de citit, insa pana atunci sa ne auzim cu bine!

Love, S !

No Comments

Leave a Reply

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla a dolor et est pretium maximus.