Instagram
Follow me

#STAYHOME #STAYSAFE – Simona Danciu
17498
post-template-default,single,single-post,postid-17498,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,audrey-ver-1.3.1,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-default-style,eltd-fade-push-text-right,eltd-header-divided,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,eltd-dark-header,eltd-fullscreen-search eltd-search-fade,eltd-side-menu-slide-from-right,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
Simona Danciu / Ganduri  / #STAYHOME #STAYSAFE

#STAYHOME #STAYSAFE

Salutare dragii mei,
In acest articol va voi vorbi de ce consider ca este important sa fim solidari si responsabili in plina pandemie de Covid-19.
Asa cum stiti si voi, acest virus se raspandeste cu rapiditate, rezista pe suprafete si este extrem de contagios.
Pentru a va putea proteja atat pe voi cat si persoanele dragi din jurul vostru, familie, rude, prieteni apropiati incercati sa reduceti activitatile care presupun interactiunea cu alti oameni, pastrati distantele impuse, spalati-va cat mai frecvent pe maini, pastrati curatenia imobilului sau a casei, dezifectati frecvent suprafete si aveti grija de igiena dumneavoastra.
Ganditi-va sau faceti un exercitiu in care sa presupuneti ca ati contactat acest virus. In momentul in care intrati in contact cu membrii familiei o sa-i imbolaviti si pe ei, care la randul lor vor infecta alti oameni din cercurile apropiate. Daca Doamne fereste cineva va fi in stare grava sau chiar ajunge sa fie in pericol de moarte, o sa aveti pe constiinta faptul ca nu ati putut respecta cateva reguli simple.
Intr-adevar distantarea sociala este in momentul actual destul de dureroasa, este trist sa nu mai poti “da noroc cu alte persoane”, sa nu poti sa iti stragi la piept copii sau sa imbratisezi persoanele dragi, sa nu iti mai poti vizita parintii sau rudele. Da, s-au schimbat multe in aceasta perioada dificila, ceva cu care omenirea nu s-a mai confruntat in ultimii 100 de ani, dar care , daca in aceste momente respectam cateva reguli de igiena personala si de limitare, respectare a regulilor impuse, va trece si incet toate vor reveni la normal.
In ceea ce priveste starile de anxietate si de frica sa stati linistiti, ca sunt prezente la fiecare dintre noi, insa cu calm si fara panica, cu cateva exercitii de relaxare si eliminare a stresului vor disparea. Este foarte important sa ne mentinem sanatatea mentala si sa nu ne lasam coplesiti de panica.
In aceste momente este important sa fim solidari si responsabili, deoarece sanatatea este in mainile noastre si doar impreuna vom reusi.
Va readuc la cunostiinta cateva reguli de respectat:
1.Igiena personala
Spalati-va frecvent pe maini timp de 30-40 de secunde.
Pastrati curatenia imobilului dvstra si dezinfectati suprafetele cu produse pe paza de clor sau alcool.
Schimbati-va de imbracamintea de strada odata ajunsi acasa.
Mentineti casa aerisita.
2.Reguli in Societate
Pastrati distanta de 1,5 -2m fata de celelalte persoane
In mijloacele de transport in comun purtati manusi si masca/esarfe si asigurati-va ca va dezinfectati imediat dupa parasirea acestora.
Evitati contactul cu suprafetele utilizate frecvent: clante, balustrazi, butoane etc..
Nu faceti cumparaturi in exces, magazinele vor ramane deschise pe aceasta perioada si nu veti muri de foame!
Daca tusiti si stranutati purtati masti de protectie sau folositi batistute/servetele de unica folosinta !
Daca stiti ca ati in contact cu persone infectate sau suspecte de Covid-19, anuntati-va medicul de familie, sunati la numarul de telefon destinat pacientilor sau sunati la 112.
Nu va deplasati la medicul de familie sau la urgente daca aveti simptome deoarece puteti imbolnavi cadre medicale sau alti pacienti aflati in incinta spitalelor.
Sustineti pe cat posibil economia locala, afacerile mici si sprijiniti producatorii romanesti!
Informati-va din surse oficiale si nu raspanditi informatii fake.
Impreuna putem reusi si vom trece cu bine!
Sanatate multa si precautie maxima!

#stayhome#staysafe

Love,
S!

No Comments

Leave a Reply

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla a dolor et est pretium maximus.