Instagram
Follow me

Dar…ce o sa spuna LUMEA ? – Simona Danciu
775
post-template-default,single,single-post,postid-775,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,audrey-ver-1.3.1,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-default-style,eltd-fade-push-text-right,eltd-header-divided,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,eltd-dark-header,eltd-fullscreen-search eltd-search-fade,eltd-side-menu-slide-from-right,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
Simona Danciu / Ganduri  / Dar…ce o sa spuna LUMEA ?

Dar…ce o sa spuna LUMEA ?

Draga cititorule,

Iti suna cunoscuta aceasta intrebare retorica ?

Poate ai auzit-o de la bunici, parinti, rude sau prieteni. Imi cer scuze daca o sa iti zgudui mentalitatea, dar nah, in fond si la urma urmei trebuie sa intelegi ca nu toata lumea te va  placea. Oricat de frumos ai fi de la mama natura, oricat de simpatic sau de sincer esti, cineva se va gasi sa nu te placa, sa te critice sau sa aiba dubii in privinta viselor si a dorintelor tale. Indiferent cat de bun  sau rau esti.

Dar tu sa nu iti faci griji in privinta asta. Cu cat inveti mai repede sa accepti acest lucru, cu atat iti va fi mai usor in viata. Vezi tu draga cititorule, lumea este rea si invidioasa, daca ai oameni care nu te plac tu sa stai linistit ca esti in directia buna. Tu faci ceva mai bine, fie ca areti mai bine, fie ca ai mai mult succes, fie ca o duci financiar mai bine, fie ca ai o masina mai tare, fie ca ai o afacere care merge mai bine, fie ca mergi in vacante exotice, ai un telefon mai performant, esti mai popular anumite persoane sunt deranjate de treaba asta si implicit apar vorbe si rautati gratuite. Sunt deranjati probabil ca tu ai succes pe un anumit plan si lor nu le iese.

Acesti oameni vor incerca sa te critice, sa te faca sa te indoiesti de atuu-urile tale, sa renunti la vise. O sa incerce sa te faca sa nu mai ai incredere in tine, sa iti presareze in cap indoieli, iti vor da sfaturi. Dar tu sa te feresti de ele. Sa nu te iei dupa ce spune “X” sau “Y”. Ei nu au viziunea ta si nici nu se pot transpune in pielea ta pentru a-ti vizualiza gandirea. Ai tot dreptul sa gresesti si sa inveti din greselile tale.

Ai tot dreptul sa alegi ceea ce iti place, sa gandesti coform credintelor dupa care te ghidezi in viata. Lumea poate sa vorbeasca. Mereu o va face. Tu sa inveti sa o ignori si nici macar sa nu pleci urechea la spusele lor. Stii de ce? Pentru ca nimeni, dar absolut nimeni nu se poate transpune in pielea ta, nu poate elucida universul gandirii tale si nici nu poate sa iti sparga barierele sau conceptiile construite pe parcursul existentei tale. Bine tau nu este si binele lor.

Perceptiile, gusturile, sentimentele, golurile, suferintele si trairile tale sunt un amalgam care creeaza un totunitar si anume TU! Nu poate nimeni sa spuna ca “te intelege”. Acesta afirmatie este total falsa. Nu au cum sa retraiasca prin tine. Nimeni nu este stapan pe viata ta in afara de tine! Drept urmare nu aplecati urechea la ce o sa spuna  lumea, toti sunt buni la dat sfaturi, mai greu e cu practica!

Cele mai marete visuri s-au realizat cand nimeni nu a crezut in tine. Cine a fost alaturi de tine ? Lumea!? NU. Ai fost TU. Tu ti-ai gasit resursa de putere si numai TU stii prin cate sacrificii ai trecut sa ajungi la reusita.  Ai tot dreptul sa fi cum iti doresti nu cum vrea LUMEA. Oricum in orice ipostaza vei fi te vor critica. Daca esti bun esti prost, daca esti prost nu ai nici o sansa, daca esti rau esti al dracului, daca esti sincer si spui lucrurilor pe nume esti nesimtit si obraznic, si lista poate continua la nesfarsit.

Tu sa tii minte! Ai dreptul sa visezi, sa alergi dupa vise, sa fi stapan pe viata ta! O traiesti TU si nimeni altcineva. Vei avea perioade bune si mai putin bune, dar totul depinde de TINE! Obisnuieste-te cu ideea ca oamenii vor iti vor vedea mai usor defectele si greselile decat calitatile.

Adevarul nu este usor de digerat de oameni. Nu toti vor intelege. Dar tie sa nu iti fie frica de adevar. Acesta este elementul cheie de care trebuie sa te agheti. Accepta-ti defectele. Constietizeaza-le.Bucura-te de ele pentru ca tocmai datorita lor esti UNIC!

Love, S!

No Comments

Leave a Reply

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla a dolor et est pretium maximus.