Instagram
Follow me

It’s beginning to look a lot like christmas ! – Symona Sy
470
post-template-default,single,single-post,postid-470,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,audrey-ver-1.3.1,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-default-style,eltd-fade-push-text-right,eltd-header-divided,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,eltd-dark-header,eltd-fullscreen-search eltd-search-fade,eltd-side-menu-slide-from-right,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
Symona Sy / Ganduri  / It’s beginning to look a lot like christmas !

It’s beginning to look a lot like christmas !

Ohhh, Decembrie!

Peste tot unde merg e magic! Ma surprinzi de la an la an si de fiecare data mai placut.

Uite ca am ajuns cu pasi repezi in luna cadourilor!  Luna cea mai iubita si incarcata de emotie,  bucurie si poveste, cel putin pentru mine.

MISTER SI TRADITIE

imageInca de mica, nu aveam rabdare sa astept pana in ajun sa impodobesc bradul, asa ca dupa 1 Decemebrie, dadeam fuga acasa si il rugam pe tatal meu sa impodobim bradul. Bineinteles ca mama nu era de accord si ne spunea ca este prea repede, insa, tata imi devenea complice si ignora parerea mamei, facandu-mi mereu pe plac. Asa ca in fiecare an, eu si tatal meu ne-am facut o traditie de a impodobi bradul si de a decora casa cu luminite si diverse ornamente in data de 2. Bradul astepta cuminte sa fie pregatit de sarbatoare. In casa se auzeau colinde, fosnet de bomboane pentru pom si de cioburi cand mai scapam din neatentie cate un glob. Tatal meu imi mai arunca pe furis cate o privire sa fiu mai atenta, insa cand imi vedea bucuria si inocenta in privirea mea de copil, incepea sa zambeasca si sa treaca cu vederea, ca nu cumva sa imi strice entuziasmul din sufletul meu de copil.image

El se ocupa cu pusul bradului pe suport, iar eu descalceam de zor instalatia si legam globurile cu ata. Apoi ma ajuta la legatul bomboanelor si furam pe furis amandoi cate ceva din fiecare!

Incepeam mereu cu instalatia, din varf spre baza bradului, dupa care treceam la beteala, apoi la globuri si intr-un final la bombonele.Caaat de mult imi lipsesti TATA! Cu lacrimi in ochi scriu aceste randuri si cu bucurie in suflet imi amintesc fiecare moment din perioada aceasta magica!

Chiar daca tatal meu, din pacate nu mai este, am pastrat traditia si in fiecare an, pe data de 2 Decembrie incep sa impodobesc casa. De data asta o fac singura, luandu-mi un moment de reculegere si amintindu-mi cu drag clipele de bucurie si rasetele impartite cu tatal meu. Fiecare moment din impodobirea bradului imi renaste amintiri puternice si pline de emotie. Pentru ca da, acesta este farmecul si magia Sărbătorilor de iarna!

Iubesc aceasta perioada, deoarece totul prinde viata. Magazinele, parcurile, mall-urile, restaurantele si cafenelele toate prin contur si culoare in aceasta perioada magica.

imageIncepe nebunia, alergatul dupa cumparaturi, oamenii devin mai simpatici si parca mai iubitori. Daca mai si ninge in aceasta perioada, este de vis!

image

Chiar daca temperatura de afara nu este tocmai de partea mea, decoratiunile magice, strrazile impodobite, concertele si targul de craciun, mirosul din aer al vinului fiert, toate comploteaza la iesirea din zona de confort si caldura !

Voi ? Ce tradiții aveti si cum va petreceți timpul in aceasta perioada?

Love, S !

Comments

  • Adequate

    La multe articole si la multa inspiratie!

    • S'

      Mulțumesc frumos! Sper sa fie 🤗

Leave a Reply

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla a dolor et est pretium maximus.