Instagram
Follow me

De ce e bine sa fii egoist ? – Symona Sy
312
post-template-default,single,single-post,postid-312,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,audrey-ver-1.3.1,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-default-style,eltd-fade-push-text-right,eltd-header-divided,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,eltd-dark-header,eltd-fullscreen-search eltd-search-fade,eltd-side-menu-slide-from-right,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
Symona Sy / Ganduri  / De ce e bine sa fii egoist ?

De ce e bine sa fii egoist ?

Incep prin a spune ca in sfarsit am devenit o egoista ! Multi ma vor crita, vor spune ca nu e bine, dar sa fiu sincera: NU IMI PASA !

 

Voi incerca sa argumentez in cele ce urmeaza de ce este bine sa fi egoist ! Credeti-ma sa fii bun este un defect in ziua de azi, si vei deveni o tinta mult prea usoara in a se profita la greu de pe spatele tau . Societatea in care traim a ajuns un fel de jungla in care e “care pe care”.

In primul rand, omul, prin natura firii este egoist. A fi egoist, nu se rezuma doar la a iti pasa numai de tine, ci la a gasi curajul sa te gandesti la binele tau si sa incepi sa realizezi ce este bine pentru tine, fara a te lasa influentat de parerile celorlalti. Daca inca mai sunt care nu realizeaza acest lucru, pacat de ei, dupa parerea mea sunt cei mai nefericiti. E nebunie sa faci de 100 d ori acelasi lucru si sa te astepti la alt rezultat. Din pacate, rolul societatii in care traim nu este acela de a te face fericit ! Am ajuns sa facem lucruri care nu ne plac doar de dragul de a fi acceptati!

Menalitatea de : Sa fii bun si mereu acolo pentru ceilalti caci iti vor fi pe urma recunoascatori, este pe cat se poate de gresita. Se rezuma la asteptarile tale, raportandu-te la situatiile in care tu ai actionat intr-un anumit fel pentru o anumita persoana, care pusa in aceeasi situatie, vei avea nefericita surpriza de a te dezamagii ! Nimeni, credeti-ma, dar absolut nimeni daca nu vede o oportunitate sau un anume interes pentru, nu te va ajuta. Acela care, asteapta ajutorul sau confirmarea din partea celorlalti este din pacate un om pierdut.

Obisnuiam sa fiu si eu asa, sa ma intreb cum poate fi atat de rea lumea, si nerecunoscatoare ? ei bine, e simplu, pentru ca fiecare vrea sa isi apere interesele. E ca o relatie de castig-castig, am de castigat ceva din treaba asta? te ajut ! nu am, imi pare rau pentru tine. Trist, dar asa functioneaza lumea.

Mentalitatea de : a nu ne asuma raspunderea

O modalitate de a fugi de esec. Tuturor ne este frica de esec si pasam altora raspunderile. Ne ferim si ne ascundem dupa degete, cand vine vorba de a spune lucrurilor pe nume. Da stiu, voi fi urata ca spun verde in fata si multi se vor feri de mine, insa consider ca dezvoltarea personala tine de curajul de a spune in fata adevarul asa cum este, indiferent cat de dur suna, de a avea curajul de lua o decizie care sa imi apartina mie si nu persoanelor din jurul meu, pentru ca in fond si la urma urmei, nu traiesc prin prisma proiectiei altora.

A avea Puterea de a spune ceea ce gandesti.

Da stiu, putini au puterea asta, si din propria experienta va spun ca am fost urata pe moment de catre multa lume. De multe ori a intervenit sentimentul de regret si vinovatie, dar in momentul in care imi ceri parerea, trebuie sa iti asumi riscul de a auzi adevarul si nu linguseli si pe urma sa auzi ca te lovesc pe la spate: ar trebui sa fi recunoscator pentru asta ! dar in fine, multi nu au ajuns la nivelul acesta de gandire.

Am invatat ca trebuie sa ma preocupe dorintele mele si punerea in tema de a se implinii. Sincera va spun ca daca invatam asta mai devreme, cu siguranta eram mult mai fericita ! In acest fel nu vei mai fi dependent de persoanele si promisiunile celor din jurul nostru. E datoria noastra, sa ne setam prioritatile, vorba aceea : “scopul scuza mijloacele! ”

Siguranta sau sprijinul interior

Este comod sa stii ca, ai un umar pe care sa plangi daca ai dat-o in bara. Propriul tau inamic esti tu, in singurate. Gandurile nu iti vor da pace si va trebui sa despici firul in patru, pe cand, decat sa treci prin propria-ti tortura, este mai comod sa gasesti pe cineva, caruia sa-i expui viziunea ta si sa te sustina. Slabiciunea este ascunsa astfel prin sentimentul de apartinere de ceva sau cuiva. Dar asta nu va tine multa vreme. Vei realiza cat de greu este de fapt sa iti asumi propriile greseli.

In spatele arogantei sau atitudinii critice, nu facem altceva decat sa ne camuflam nesigurantele. Pentru a fi cu adevarat implinit trebuie sa acceptam ca nimeni nu este responsabil de fericirea noastra. Tu esti sigurul responsabil de lucrurile care ti se intampla, daca privesti atent in jur iti vei da seama ca esti de fapt, suma alegerilor facute de catre tine. Tu ai permis sa ti se intample asta, tu decizi cine , cum si daca merita lucrul acela sa ramana. Singurul care iti poate schimba viata esti Tu. Nimeni altcineva nu o va face pentru tine ! Suntem responsabili de cautarea fericirii si nu trebuie sa te multmesti cu putin, doar pentru ca asa e mai comod!
Nu uita : Lucruri cu adevart bune, necesita timp !

Love, S !

No Comments

Leave a Reply

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla a dolor et est pretium maximus.