Instagram
Follow me

Pe repede-nainte ! – Simona Danciu
306
post-template-default,single,single-post,postid-306,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,audrey-ver-1.3.1,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-default-style,eltd-fade-push-text-right,eltd-header-divided,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,eltd-dark-header,eltd-fullscreen-search eltd-search-fade,eltd-side-menu-slide-from-right,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
Simona Danciu / Lifestyle  / Pe repede-nainte !

Pe repede-nainte !

Salutare dragilor,

Nu stiu daca si voua vi s-a intamplat sa aveti senzatia ca totul este intr-o continua graba !

Observ cu stupoare ca tot mai multa lume, “nu are timp”.

Daca ne punem in ipostaza de pietoni, consideram ca pierdem timpul asteptand in statiile de troleu, la trecerile pentru pietoni, la semafoare, alergam printre masini si sa prindem autobuzul…ca si cum ar fi ultimul!

Daca ne punem in ipostaza soferilor, consideram ca pierdem timp pretios prin minutele bune de asteptare la semafoare, instersectii, in trafic, pe strazi necunoscute in speranta de a mai castiga ” cateva minute .

Suntem prinsi intr-o graba si un stres continuu, intr-o perpetua miscare : ne grabim sa nu pierdem autobuzul, sa nu ratam un examen, sa ajungem la locul de munca, sa nu pierdem reducerile, sa ajungem la o anume destinatie, insa, realizam ca, paradoxal suntem mereu in intarziere. Dar, suntem mereu conectati la telefoane.

Daca va uitati un pic in jurul vostru, o sa observati ca, lumea e mereu cu nasul in telefon. La sala de sport, la volan, in autobuz, la semafoare pana si la baie unii dintre noi nu se pot dezlipi de “gadgetul” care ne fura viata, incet dar sigur.

Ne place sa socializam, sa primim cat mai multe like-uri sa avem cat mai multi followers-i, care par a te face popular intr-o lume virtuala.

Daca nu suntem conectati pe facebook, apelam la Instagram, daca nu vorbim la telefon incepem sa ne verificam e-mail-urile, ne trimitem smiley-face-uri prin sms, iar daca nu primim inapoi mesaje incarcate de “emoji” ne suparam.

Descarcam sute de aplicatii si jocuri, ne modificam pozele uneori pana la reguz, ca daca te vad parintii, abea te mai recunosc! Suntem mereu nemultumiti, vrem tot timpul schimbari. Fie suntem nemultumiti de felul in care aratam, bani, locul de munca, gadgeturi, garderba, masina, popularitate…etc. Suntem mereu pe fuga si avem o nemultumire continua care nu stim de unde vine.

Avem viziuni diferite asupra lumii, vrem cat mai multi prieteni virtuali, in timp ce ne afundam in siguratate.

Suntem mereu pe ” repede-nainte”! Ne pierdem in virtualitate si uitam de adevaratele teluri, uitam de hobby-uri si uitam sa mai fim creativi. Tehnologia ne fura…Ne fura timpul, ne fura ideile, ne fura imaginatia! In loc sa pierzi atata timp pretios pe gadget te provoc sa iti amintesti de ce te face cu adevarat fericit, sa iti aduci aminte de hobby-ul sau activitatea ta preferata ! Sunt sigura ca ai macar o placere nevinovata care vine dintr-o alta sursa decat internetul! Fie ca iti plac plimbarile lungi sau esti impatimit de vreun sport sau iti place sa pictezi, canti, sa desenezi in creion, lasa-ti imaginatia sa te duca departe ! Vei fi suprins de cata satisfactie si timp vei avea pentru tine !

Asa ca, draga cititorule, inchei prin a te intreba : Tu cat timp petreci “conectat” in lumea virtuala ?

Love, S !

No Comments

Leave a Reply

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla a dolor et est pretium maximus.